Medlem: Carlos Rojas

Fråga: Vad fick dig att bli engagerad, brinner du för något särskilt?

Jag har varit engagerad på olika sätt sedan jag var tonåring (är 40 nu), både bakom kulisserna och framför kulisserna och då framförallt i frågor kopplade till rasism, rättvisa, segregation och liknande. För snart tio år sedan började jag tugga på vad som egentligen var grunden i allt och för min del var det att vi fortsätter att vara aggressiva och splittrande i samhället, och jag såg då också hur det fortsatte vara så till stor del för att politiken var aggressiv och splittrande.

Eftersom vi ser politiker som våra ledare och de som sätter agendan för samhället och dess normer, påverkar det oss väldigt mycket i hur vi tror att vi kan hantera olika saker, problem och utveckling. Politikens väsen hade i sig gjort att jag studsade mot att engagera mig politiskt, och jag såg också att politiken ändå är ett väldigt bra sätt att skapa mer rättvisa och fredliga samhällen.

Så jag och några till började ett väldigt utforskande samtal runt 2017 om hur politik kunde se ut på ett annat sätt och började med att formulera de fyra principerna, ett par hundra människor var involverade i samtal utifrån dessa och efter några år var vi några bland dessa som blev nyfikna på om det kanske fanns en längtan efter ny ideologi gömd där i samtalen. När vi utforskade det kom vi fram till att det nog var det, grunden då de fyra prioriteringarna som också står där på hemsidan. Och så småningom att vi borde walk the talk, testa vår ideologi och våra principer och omsätta det i praktik för att också se om det går att göra politik på det här andra sättet som vi längtar efter.

– Augusti 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.