Medlem: Emelie Utas

Fråga: Vad fick dig att bli engagerad, brinner du för något särskilt?

Mitt första möte med politiken tror jag faktiskt var redan som sexåring. Jag var med i ett tv-,inslag som handlade om kampen för att få min allra första rullstol, istället för att krypa på golvet eller sitta i vagn.

Sedan dess har jag i perioder varit engagerad i olika funktionshinderfrågor. Som liten var det just att vara med i TV och radio som jag tyckte var roligast. Att få synas och apa mig lite.

När jag sedan blev större och tonåring så blev jag aktiv i föreningar och började förstå vad det handlar, hur man går till väga för att få upp en fråga på samhällets dagordning och så vidare.

Under de senaste åren har jag velat bredda mig och sätta mig in I andra frågor än bara de som anses vara mina. Jag vill egentligen kunna lite om allt. Jag är vetgirig och intresserad av det mesta inom bildning och politik.

Att bli insatt i olika samhällsfrågor ser jag som något jag brinner för. Det känns viktigt intressant och väldigt roligt. Ett bra sätt att växa som person, förstå bättre hur samhället fungerar. Viktigt för mig är också den gemenskap som politik och samhällsengagemang kan ge. Att samverka med andra och påverka tycker jag är fantastiskt.

Framtidsdrömmen är väl att bli någon form av debattör, skribent… en typ av politisk kommentator kanske, vem vet? Jag glädjer mig åt den nya tekniken som gör det allt lättare för mig att läsa på och vara engagerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.